Az Ericsson Magyarország 2019-ben ismét 8 kiváló pedagógust díjaz a korábbinál magasabb összeggel, összesen 3 200 000 forinttal, így ebben az esztendőben minden díjjal 400 000 forint jutalom jár.

Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága által 1999-ben alapított díjat általános-, vagy középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el.

Az Ericsson-díjakat 2019-ben is két kategóriában ítélik oda:

1.) „Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díj: Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 400 000 forinttal járó díj.

Azok kaphatják, akik iskolájukban és azon túl is évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért. Élen járnak az innovatív módszerek kidolgozásában és népszerűsítésében.

2.) „Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díj: Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 400 000 forinttal járó díj.

Azok kaphatják, akiknek tanítványai 2010 óta szaktárgyuk legjelentősebb országos vagy nemzetközi versenyein elnyerték az első öt díj egyikét, illetve nemzetközi matematikai vagy fizikai diákolimpiákon arany-, ezüst-, vagy bronzérmet, vagy dicséretet szereztek.

Részletes további tudnivalók a http://www.ericsson.hu/ericsson-dij-2019/ linken érhetők el.

A díjazandókra írásos javaslatot nyújthatnak be szakmai és társadalmi szervezetek, a javasolt tanár tevékenységét ismerő kollégák, tanítványok.

Pályázatot csak a különböző kategóriák elektronikus pályázati adatlapjain nyújthatnak be.

Ha a korábbi években már javasolt tanár nem kapott díjat, a felterjesztést (aktualizálva) kérjük, ismételjék meg.

A pályázati adatlapok 2019. március 21-én éjfélig (23:59) lesznek elérhetőek a https://eth.org.hu/ericsson-dij-2019/ weboldalon.

A pályázatokat kizárólag online lehet benyújtani.