A rendezvény 2019-ben is sikeresen lezajlott.

Az ELTE-BME közös szervezésében megvalósult

Lágymányosi főhelyszínről a BME.HU cikke itt olvasható:

http://www.bme.hu/hirek/20190503/Izgalmas_es_latvanyos_kiserletekkel_a_termeszettudomanyok_nepszerusiteseert

A fizika idén is mindenkié 🙂

A fizika mindenkié 5.0 országos rendezvény

2019. április 26-27. között kerül megrendezésre.

Országszerte több helyszínen várunk minden kedves látogatót szeretettel!

A programokkal a mafihe@mafihe.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

A fizika mindenkié rendezvényt első alkalommal 2015 áprilisában szerveztük meg, amely népszerűnek és sikeresnek bizonyult. Triviális volt, hogy lesz második rendezvény is, amelyre 2016. áprilisában került sor, és szintén örömteli fizika-ünneppé tett több iskolát, egyetemet, rendezvény-központot. 2017. április 21-22. között rendeztük meg a harmadik “A fizika mindenkié 3.0”-t, tavaly 2018. április 20-21. között hirdettük meg a “A fizika mindenkié 4.0” országos rendezvényét.

Célunk, hogy országszerte a falvakon keresztül a nagyvárosokig, az általános iskoláktól az egyetemekig egy nap minden a fizikáról és a természettudományokról szóljon. Modern, köznapi használatú eszközeink sokasága a fizikai, a kémiai, matematikai felfedezések csodás hozadéka, ezek a tudományágak láthatatlanul és nélkülözhetetlenül kapcsolódnak egymáshoz a mai kor követelményeinek megfelelő személyi-kiszolgálás érdekében. Ahhoz, hogy mind munkánkban, mind mindennapjainkban pusztán felhasználóként is lépést tarthassunk a technikai fejlődéssel, szükségünk van a természettudományok alapvető vázának ismeretére, amelynek rendszerében megérthetjük az okos eszközök működését, a korszerű orvosi műszerek precizitását, a nukleáris, a megújuló és a fúziós energia adta lehetőségeket, a fejlett technológiai megoldásokat, így kényelmesebbé és biztonságosabbá téve életünket.

Amire törekszünk:

  • érdekes fizika programok
  • hétköznapi hasznosság bemutatása
  • a képletek, törvények alkalmazásának bemutatása
  • játékos felfedezések
  • interaktív kísérletek

A rendezvényt az Eötvös Loránd Fizikai Társulat égisze alatt szervezzük, amelyhez csatlakozott több neves egyetem, kutatóintézet, szakmai egyesület valamint támogatást kaptunk a Schréder Magyarország Zrt.-től is.

Az elmúlt négy rendezvény bebizonyította, hogy a fizika mindenkié, rendezvényeinken minden korosztály képviseltette magát, érdeklődéssel és lelkesedéssel vettek részt a programokon.

Az elmúlt négy rendezvényről minden információ megtalálható a honlapon: http://afizikamindenkie.kfki.hu

2019-ben is várunk minden tanárt, diákot programokkal vagy résztvevőként! Hiszen A fizika mindenkié!

Tovább A fizika mindenkié oldalára >>