A fizika mindenkié rendezvényt első alkalommal 2015 áprilisában szerveztük meg, amely népszerűnek és sikeresnek bizonyult. Triviális volt, hogy lesz második rendezvény is, amelyre 2016. áprilisában került sor, és szintén örömteli fizika-ünneppé tett több iskolát, egyetemet, rendezvény-központot. 2017. április 21-22. között rendeztük meg a harmadik “A fizika mindenkié 3.0”-t.

Az ELFT idén 2018. április 20-21. között hirdeti meg a “A fizika mindenkié 4.0″ országos rendezvényét.

Célunk, hogy országszerte a falvakon keresztül a nagyvárosokig, az általános iskoláktól az egyetemekig egy nap minden a fizikáról és a természettudományokról szóljon. Modern, köznapi használatú eszközeink sokasága a fizikai, a kémiai, matematikai felfedezések csodás hozadéka, ezek a tudományágak láthatatlanul és nélkülözhetetlenül kapcsolódnak egymáshoz a mai kor követelményeinek megfelelő személyi-kiszolgálás érdekében. Ahhoz, hogy mind munkánkban, mind mindennapjainkban pusztán felhasználóként is lépést tarthassunk a technikai fejlődéssel, szükségünk van a természettudományok alapvető vázának ismeretére, amelynek rendszerében megérthetjük az okos eszközök működését, a korszerű orvosi műszerek precizitását, a nukleáris, a megújuló és a fúziós energia adta lehetőségeket, a fejlett technológiai megoldásokat, így kényelmesebbé és biztonságosabbá téve életünket.

Amire törekszünk:

  • érdekes fizika programok
  • hétköznapi hasznosság bemutatása
  • a képletek, törvények alkalmazásának bemutatása
  • játékos felfedezések
  • interaktív kísérletek

A rendezvényt az Eötvös Loránd Fizikai Társulat égisze alatt szervezzük, amelyhez csatlakozott több neves egyetem, kutatóintézet, szakmai egyesület valamint támogatást kaptunk a Tungsram Schréder Világítási Berendezések Zrt. vállalattól is.

Az elmúlt három rendezvény bebizonyította, hogy a fizika mindenkié, rendezvényeinken minden korosztály képviseltette magát, érdeklődéssel és lelkesedéssel vettek részt a programokon. MI ebből merítünk erőt, és tervezzük a 2018-as rendezvényt is, terveink szerint még több kreatív programmal, helyszínnel.

Az elmúlt három rendezvényről minden információ megtalálható a honlapon: http://afizikamindenkie.kfki.hu

2018-ban is várunk minden tanárt, diákot programokkal vagy résztvevőként! Hiszen A fizika mindenkié!

Fábián Margit, Cserti József
szervezők

Tovább A fizika mindenkié oldalára >>