A 64. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató

rendezvényünket

Szombathelyen, 2023. október 20-23. között

rendezzük meg.

A rendezvény az MVM Paksi Atomerőmű ZRT támogatásával valósul meg, mely a jelentkezők részvételi költségét csökkenti.

Kedves Tanár Kollégák!

Abban a reményben, hogy sem a külső körülmények, sem a belső motiváció csökkenése nem lehetetleníti el, meghirdetjük a 64. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatót, mely akkreditált továbbképzés. Időpontja és helye: 2023. október 20-23. ELTE Savaria Műszaki Intézet, Szombathely, Károli Gáspár tér 4.

Várjuk az örökös résztvevőket és szeretettel invitáljuk azokat is, akik ritkán vagy még sosem vettek részt ezen a hasznos konferencián. Aki az újdonságokról szeretne hallani, aki tájékozódni szeretne, aki tanulni akar másoktól, akinek van olyan tanári fogása, amit szívesen bemutatna, aki ötleteket szeretne a tanításhoz – ott a helye Szombathelyen, az Ankéton.

Bízunk benne, hogy sok kollégának volt energiája arra, hogy műhelyfoglalkozás vagy kísérleti bemutató tartására is felkészüljön, esetleg elkészüljön egy bemutatható eszköz.

A részleteket folyamatosan tesszük közzé az ELFT honlapján (www.elft.hu) és az ankétok (www.fizikaanket.hu) felületén. Itt csak a legfontosabbakról adunk tájékoztatást.

A téma: Energia földön, égen – azaz energiagazdálkodás, elektromos és önvezető autók valamint az űrkutatás. Előadóink e területek szakértői. Meghívott előadóink között köszönthetjük Dr. Ferencz Orsolya kormánybiztost, Dr. Ábrahám Lászlót és Dr. Kiss László csillagászt. Az űripart Dr. Pacher Tibor, a Puli Space alapítója képviseli. A körülöttünk zajló események különösen aktuálissá teszik a nukleáris energiával való foglalkozást, amely tudományterületről Dr. Aszódi Attilát és Dr. Sükösd Csabát sikerült megnyernünk előadóként. Az elektromos és önjáró autók működéséről és környezeti hatásáról Dr. Hanula Barna és Dr. Benkő Zsolt előadásában hallhatunk. Dr. Végvári Zsófia az elektromágneses sugárzás érdekes felhasználási területét mutatja be. A tanítás folyamatosan meglévő problémaköre a meg-megújuló tankönyvek alkalmazása – ebben lesz segítségünkre Simon Péter és Elblinger Ferenc tankönyvíró.

Az előadások, az ebéd és vacsora egy helyszínen lesznek.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatása lehetővé teszi, hogy a kollégiumi szállást választók számára ez a szolgáltatás ingyenes legyen. A támogatás minden résztvevő számára további 3.000 Ft/fő költségcsökkentést tesz lehetővé.

Találkozzunk Szombathelyen, az Ankéton!

ANKÉT TÁJÉKOZTATÓ

ÁRTÁJÉKOZTATÓ

KÖLTSÉGVÁLLALÓ NYILATKOZAT

PROGRAMTERV

FAKULTATÍV PROGRAMOK

JELENTKEZÉSI LAP

PUBLIKÁCIÓS LEHETŐSÉG

TÉRKÉP

PROGRAMFÜZET

VÉLEMÉNYKÉRŐ LAP

Tájékoztató akkreditációról 2023