RÁTZ TANÁR ÚR ÉLETMŰDÍJ – 2020

Huszadik alkalommal indul a Rátz Tanár Úr Életműdíj pályázati időszaka – az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért idén is kiadta a pedagógus Kossuth-díjként emlegetett pályázatot. Az Életműdíjat és a vele járó 1,5 millió forint anyagi elismerést a közoktatás 5-12. évfolyamaiban biológiát, fizikát, matematikát vagy kémiát tanító pedagógusok közül két-két tanár nyerheti el. A pályázati időszak 2020. október 5-én ér véget.

Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt. közös díjat alapított magyarországi tanároknak, melyet a Fasori Gimnázium legendás hírű matematikatanáráról „RÁTZ TANÁR ÚR ÉLETMŰDÍJ”-nak nevezett el. E díj gondozására létrejött az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért, amely díjazottakként az 1.500.000 forinttal járó elismerést minden évben két-két biológia-, matematika-, fizika- és kémiatanárnak ítéli oda.

A díjra a közoktatás 5-12. évfolyamain biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító (vagy egykor tanító) tanárok terjeszthetők fel kizárólag online, szakmai és társadalmi szervezetek, az ajánlott tanár tevékenységét jól ismerő kollektívák, magánszemélyek által.

A pályázati adatlapok 2020. október 5-én éjfélig (23:59) lesznek elérhetőek a http://www.ratztanarurdij.hu/palyazat-2020/ weboldalon.

A pályázatokat kizárólag online lehet benyújtani.

Kérdés esetén a következő e-mail címre írhatnak: info@ratztanarurdij.hu.

Egy személynek három éven belül az Alapítók által létrehozott díjak közül csak egy adható.

A pályázattal vagy a felterjesztéssel kapcsolatos kérdések feltehetők munkaidőben Lukovics Ildikónak a következő telefonszámon: 06-20-203-5507.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elindult a Rátz Tanár Úr Életműdíj Facebook oldala is: Rátz Tanár Úr Életműdíj

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCVomj-APpVWbaIxKYj1dLPw?view_as=subscriber