Magyar Fizikus Vándorgyűlés 2022

2022. augusztus 21-24.

VESZPRÉM

Eötvös Loránd Fizikai Társulat

Pannon Egyetem

 

Az ELFT elnökének felhívása

 

                                          Forrás: https://veszprem.kornyeke.hu/veszpremrol-roviden

Kedves Kollégák!

Szerencsésen túljutottunk a koronavírus járvány életvitelünket megbénító nehéz szakaszain és visszatérhetünk megszokott tevékenységeinkhez. Nincs tehát akadálya, hogy az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megrendezze a magyar fizikus közösség, a fizikatanárok és fizikus kutatók hagyományos seregszemléjét, a Magyar Fizikus Vándorgyűlést. A Vándorgyűlést 2022. augusztus 21. és 24. között rendezzük a Pannon Egyetem veszprémi kampuszán.

A konferencián plenáris előadásokon, szekció előadásokon illetve posztereken a legkiválóbb magyar szakemberek ismertetik legújabb munkáikat, ezekből képet kapunk a világ és a magyar fizika új eredményeiről. A plenáris előadások, illetve a szervezés alatt álló szekciók honlapunkon látható listája alapján nagyon érdekes programot élvezhetnek majd a kedves résztvevők.

A Vándorgyűlés helyszíne szerencsés mind az intézmény, mind pedig a környezet tekintetében. A rendezvény társszervezője a Pannon Egyetem a hazai egyetemi közösség dinamikusan fejlődő tagja. A egyetem alapja a Budapesti Műegyetem 1949-ben alapított vegyipari kara, ennek jogutódja az 1951-ben alapított önálló egyetem. Jelenleg több helyszínen és széles szakterületi palettán folyik az oktatás és a kutatás. A tudományos kutatás színvonala a műegyetemi gyökerek révén igen magas. Az élvonalbeli kutatás a nemrégiben alapított Multidiszciplináris Kiválósági Kutatóközpont keretében zajlik, itt számos, a fizikusok számára érdekes terület művelése folyik (pl. környezettudományok, nanotechnológia,  komplex rendszerek), hasznos lehet a konferenciát megelőzően a részletek tanulmányozása (https://kutatas.uni-pannon.hu/index.php/hu/bemutatkozas.html).

Veszprém ideális helyszín a Vándorgyűlés megrendezésére: A hangulatos városban  kellemes sétával elérhetőek a konferencia helyszínei, eközben gyönyörködhetünk a környezet szépségében.  További szerencsés adottság a Balaton közelsége. Mondhatni természetes kulturális programpont a vacsora egy Balaton-felvidéki borászatban, ez része is tervezett programunknak.

Remélem, sikerült felkeltenem  fizikus társaim érdeklődését, és minél több kollégával fogunk találkozni Veszprémben augusztus 21. és 24. között.

Ormos Pál
elnök

 

Részvételi információk

Jelentkezés

Árak

Program

Programfüzet kivontokkal

Helyszínek

Szponzorációs lehetőségek

Vándorgyűlési előadások megjelenése a Fizikai Szemlében

 

A Fizikus Vándorgyűlés támogatói:

 

                 

                 

FOTÓK:

További képek ide kattintva érhetők el!