A 64. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató rendezvényünket

PÉCS, november 03-06.-ig

rendezzük meg.

Kedves Kollégák, Érdeklődők!

Ebben az évben 2022. november 3-6. között kerül megrendezésre a fizikatanárok 30 órás továbbképzést is jelentő konferenciája. A talán szokatlan időpontot a tanév rendjéhez igazodva jelöltük ki. Az ankét helyszíne a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs, Széchenyi tér 11.

Az ankét címe: Energia – Földön, égen

Meghívott előadóink között köszönthetjük Farkas Bertalan űrhajós tábornokot és Kiss László csillagászt. Az űripart Pacher Tibor a Puli Space alapítója képviseli. A körülöttünk zajló események különösen aktuálissá teszik a nukleáris energiával való foglalkozást, amely tudományterületről Aszódi Attilát és Sükösd Csabát sikerült megnyernünk előadóként. Az elektromos és önjáró autók működéséről és környezeti hatásáról Hanula Barna és Benkő Zsolt előadásában hallhatunk. Végvári Zsófia az elektromágneses sugárzás érdekes felhasználási területét mutatja be. A tanítás folyamatosan meglévő problémaköre a meg-megújuló tankönyvek alkalmazása – ebben lesz segítségünkre Simon Péter tankönyvíró és szerzőtársa. Az előadók listája még nem teljes.

A program további gazdagításához várjuk a kollégák jelentkezését a hagyományos műhelyekre, az eszközbemutatóra, a poszterkiállításra és a 10 perces kísérletekre.

Különösen hívjuk és bíztatjuk a fiatal kollégákat és azokat is, akik eddig haboztak eljönni.

A jelentkezés online formában történik, ahol a szükséges adatokon túl műhelyre vagy eszközbemutatásra való jelentkezés esetén a produktum címe is megadandó.

Kérjük, hogy ha egy személy a műhelyvezetés, eszközbemutatás és a tízperces kísérletek közül többre is jelentkezik, azt különböző témákban tegye.  Tízperces kísérletekre egyetlen kísérlettel is lehet nevezni, hiszen a 10 perc nem a kötelező, hanem a maximális időtartam.

Aki még nem vett részt ankéton, de érdeklődne, forduljon kérdéseivel Kirsch Évához eva.kirsch61@gmail.com,  vagy az ELFT Titkárságához. elft@elft.hu, 06 1 201-8682

Kirsch Éva
a középiskolai oktatási szakcsoport elnöke

 

ANKÉT TÁJÉKOZTATÓ

Program

Jelentkezési űrlap

Költségátvállalási nyilatkozat

Publikációs lehetőség

Fakultatív programok